pátek 11. ledna 2019

Kuchyně počtvrté: vyjasňuje se


Rozvržení kuchyňské linky je v principu definitivní. Začne ledničkou, kterou máme, a bude pokračovat až do konce stěny v pořadí: špajzíková skříň, trouba + mikrovlnka, malá pracovní plocha, varná deska, velká pracovní plocha s myčkou, dřez. Dělení skříněk bude záležet na možnostech modulu METOD a také na naší peněžence. Každopádně přednost mají zásuvky před klasickými dvířky.
Horní skříňky se liší podle jednotlivých variant. Bílá SAVEDAL bude mít alespoň dvě skříňky prosklené, kdežto zelená KALLARP bude kratší a kompaktnější.

Bílá versus zelená je v tuto chvíli padesát na padesát. Hm...

Bílé výhody: je matná, doplňky či výmalba může být jakákoli, prosklené skříňky mají čiré sklo.
Bílé nevýhody: v kuchyni budou nejméně čtyři různé bílé, dvířka jsou reliéfní, bude se na nich usazovat prach.

Zelené výhody: barva se hodí k domu i kachlovým kamnům, dvířka nemají reliéf, takže se budou lépe čistit.
Zelené nevýhody: doplňky a výmalba jsou poněkud limitovány, na lesklém povrchu bude všechno vidět, VŠECHNO.

Budeme rádi za komentáře a zkušenosti.

(Obrázky v prográmku .bmp mají své limity a navíc jsem je maličko odflákla.)


6 komentářů:

  1. Osobně bych volila bílou, lesklý povrch je peklo. Různé bílé v interiéru nevadí, stejně jako nevadí různé dřevo.
    A vlastně lesklá zelená se mi nezdá ani ke stylu celého domu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, přesně to jsem potřebovala slyšet :-) Peklo rozhodně nechci, nezapomenu na babiččin plyšový koberec, na ten se stačilo podívat a hned vypadal, jako že ho nikdy nikdo neluxoval.
      My jsme měli takovou zelenkavou skříň a lavici a židli a stolek v předsíni a sousedi mívali takovou zelenkavou ložnici, úplně jak u Sněhurky. Je to snad jediná zelená, kterou mm ráda. Jo, tohle s člověkem udělá rané dětství :-)

      Vymazat
  2. Mně by zelená vadila hlavně kvůli tomu lesku. Zelenkavou, jakou popisuješ, myslím znám, v dětství jsem ji vídala leckde. Zdá se, že začátkem února pojedu na Šumavu, když to půjde, domluvíme návštěvu. Jsem STRAŠNĚ zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo skvělé, Lenko! Pokud to ovšem není víkend 9.-10. 2., to jsem na České Sibiři (jako kdyby mi ta pošumavská zima byla málo) a v Praze v divadle :-) Mně by ten lesk nevadil, ta rozvinutá daktyloskopie...

      Vymazat
  3. Lesku bych se nebála, ale barvu bych si asi vybrala raději bílou. Mám mnohaleté zkušenosti, že každá jiná barva se mi dřív nebo později okouká. Možná bych ale ve vašem návrhu prohodila varnou desku s dřezem, zdá se mi to tak logičtější- vyndám suroviny, vedle je zhruba očistím, v dřezu opláchnu a mezi dřezem a varnou deskou čisté krájím a chystám do hrnců... Ale možná vám to neumožňují rozvody vody a elektřiny. Nebo jste levák, co radši vaří zprava doleva :-). Nebo jste tak prostě zvyklá. Přeju, ať si vyberete dobře - ke své spokojenosti - a těším se, až ukážete výsledek! Srdečně zdraví Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S okoukáním naprosto souhlasím, Eliško. Dřez vlevo byl v úplně první variantě. Nakonec jsme se dohodly na tomto opačném řešení, protože takhle budou proti varné desce kamna a ta doufám budou v zimě sloužit také k vaření :-) Chci mít co největší plochu mezi varnou deskou a dřezem, a dřez u okna nebude zas tolik vytížený, protože budeme mít myčku. V tyto dny bychom měli byt zcela vyprázdnit kvůli sekání elektřiny, takže uvidíme všechny rozměry v jejich plné parádě :-) A dost možná dojde i na další zásadnější změny plánu.

      Vymazat