neděle 31. května 2020

Včera


Rozkvetly karafiátky.
Nejen.

Včera ovšem hlavně akce žumpa, díl dva.
Rozbít strop jímky se ukázalo jako mnohem komplikovanější a nebezpečnější, než jsme čekali.
Původní účel této podzemní stavby byl zřejmě protiatomový kryt. Mocnost zdí by tomu nasvědčovala...
Každopádně žumpa je otevřená, její jižní roh prolomený a propast zčásti zasypána.
Dvůr vypadá opět zcela jinak.

Hromady kamení, štěrku a zeminy před domem zmizely. Zmizely ve výkopech a ještě jich tam bude muset zmizet spousta dalších. 






1 komentář:

  1. Aj my sme likvidovali žumpu, suchý záchod na záhrade, kopali kanalizačnú prípojku..., len ten režim so štyrmi deťmi, dvoma špeci a špeci manželom bolo premieňajúco transcendentálne a únava trvá do dnes:-).
    Ako prvé sme podrezávali pôvodný nerekonštruovaný dvojizbový domček, ktorý sme obsadili podobne ako doma: jedna izba dievčenská, jedna chlapčenská, muž s pracovňou v komôrke, spanie na rozťahovacom gauči v kuchynke, králici, morča a kocúrik a chladnička v chodbičke. Po prepadnutí dreveného stropu v komôrke sme odštartovali rekonštrukciu urýchleným vysťahovaním sa na jar do plesnivého podnájmu v dedine, trvajúceho až do jesene, potom bolo nutné už ísť do hotového podkrovia, hoci prízemie bolo ešte tiež ako atómový kryt-betón, káble s elektrinou po zemi, kuchynka v práčovni-to bolo tá dobrá kúpa nerezového kuchynského nábytku Ikea, ktorý bol využiteľný nielen tam. Deťom padol rezeň na tehlovú dlážku, ešte doteraz je tam mastný fľak, tehly som napenetrovala nedostatočne:-)
    Sledujem, držím palce!

    OdpovědětVymazat