středa 16. září 2020

Dnes


Předpoklad: posekat zahradu, než začne pršet, a navštívit čimelické SIKO.

Realita: Zahrada posekána, pršet nezačalo. Muž vymaloval ložnici podkladovou bílou. Velký krok směrem k bydlení. 

Dnes nejen SIKO, ale i Keramika Soukup v Horažďovicích. Nejsem nijak moudřejší a rozhodnutá už vůbec ne. Retro modro-hnědá dlažba vypadá ve skutečnosti stejně, nebo dokonce lépe než na monitoru. O ostatních se to vesměs říct nedá. Tu hvězdičkovou z předchozího příspěvku jsem vyloučila ze slosování, působí v reálu dost umouněně. Takže v pondělí snad Vinci projekt, čemuž jsem se chtěla mocí mermo vyhnout. Ty miliony překrásných středomořských kousků ve vzorcích a katalozích... Až budu nerozhodností úplně rozložená, ještě se mi bude hodit obklad poslední záchrany, bílý matný, třeba ve vzoru z předposledního snímku. Koupelna bude oproti této anabázi naprosté lážo plážo.

Abych nezapomněla: džez a úchytky, oboje SIKO.






2 komentáře:

  1. my máme na zemi starou dlažbu (vybouranou, přestěhovanou a z několika motivů seskládanou z jiných domů), barevností černo-smetanovo-šeděhnědou. A k ní bílé lesklé obklady 15 na 15 z Bauhausu nebo odkud - řeklo by se taková klasika, kterou se dá sehnat všude, ale byla to anabáze... Potřebovali jsme totiž, aby byly fakt 15 cm, ne 14,7 jako mají všude možně, protože přesně takové jsou kolem kachlových kamen, velmi podobných těm vašim, a tam jsou beze spár, čehož jsme se chtěli držet. A to ani nemluvím o shánění soklů. Sehnat a instalovat dlažbu a obklady nám trvalo několik let - přeju, ať jste rychlejší! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stará použitá dlažba by se mi taky líbila. Máme dlaždic ve stodole celou hromadu, ale většinou jsou prošlapané nebo popraskané :-(
      Doufám, pevně věřím, že budeme rychlejší -)

      Vymazat